Hoe u de juiste geur kiest: lavendel, rozemarijn, patchoeli of jasmijn

Hoe u de juiste geur kiest: lavendel, rozemarijn, patchoeli of jasmijn

Je geur is een krachtig iets. Parfums en colognes die mannen en vrouwen gebruiken, kunnen een sterke indruk achterlaten bij anderen en ook potentiële partners aantrekken. Het parfum dat u gebruikt, wordt een deel van uw identiteit en niet elke geur werkt op de chemie van uw lichaam. Met duizenden geuren op de markt, kan het overweldigend zijn om te kiezen welke geur het beste bij u past. De geurkeuze hangt grotendeels af van de stemming die je wilt oproepen.

Het kan moeilijk zijn om geuren nauwkeurig te beschrijven, maar geuren worden ingedeeld in categorieën zoals vers, bloemig, oosters en hout (of chypre). Frisse geuren geven een buiten en licht gevoel, zoals vers gemaaid gras. Bloemige geuren, de meest populaire, geven zoete, bouquetachtige geuren. Oosterse geuren zijn sterk en vet, en ruiken vaak zwaarder en sensueel. Woods-geuren zijn vaak mossig en rijk, vaak gebruikt in mannelijke geuren.

Lavender

Lavendel is tegenwoordig een van de meest gebruikte essentiële oliën. Het is erkend als een effectieve stressverlichter, die ook vecht tegen verkoudheid, griepgevallen, migraine en slapeloosheid. Veel massagetherapeuten hebben lavendel gebruikt om hun cliënten te helpen ontspannen. Lavendel geeft een frisse, ontspannende en diepe bloemige geur af. Het heeft een kenmerkende geur die de perfecte fusie is van lichtheid en diepte, maar nooit overweldigend ruikt. Deze etherische olie past ook goed bij veel andere geuren, verbetert de geur en werkt als een middelste toon.

Rosmarijn

Rozemarijn is een verfrissende geur die ruikt naar houtachtige kamfer. Het staat erom bekend te worden gebruikt als geheugenretentie, alertheid en focus, maar ook als een uitstekend hulpmiddel bij decongestie. Degene die het draagt, krijgt een lucht van gebalanceerde frisheid van zijn rijke basis en kamferachtige ondertoon. Rozemarijn komt van een korte groenblijvende plant die groeit in struiken, die een gelijkenis vertoont met een pijnboom. Dit resulteert in een muntachtige geur die kan worden verdund wanneer gemengd met andere essentiële oliën.

Patchouli

In de loop der jaren heeft patchouli de reputatie een ‘hippie’-geur te zijn. Deze olie geeft een muskachtig, kruidig aroma af dat vaak als basisnoot in de parfum wordt gebruikt. Het wordt gewonnen door de gedroogde bladeren van dit groene kruid te distilleren. Het produceert een zoet aroma met houtachtige ondertoon, en het wordt beter met de leeftijd. Oude gedistilleerde olie van patchouli zal een rijkere en meer fruitige geur hebben, in vergelijking met pas gedistilleerde olie, die een mintier geur heeft. Patchouli produceert geuren met donkere, oosterse en houtachtige geuren, meestal gebruikt in mannenparfums. Het mengt goed met andere oliën zoals vetiver, sandelhout, cederhout en jasmijn. In combinatie met zoete geuren zoals vanille kan het echter een vrouwelijkere geur produceren.

Jasmijn

Een dure essentie, Jasmine is een essentiële olie die moeilijk te extraheren is. Deze exotische geur helpt bij het kalmeren van de zenuwen, evenals de bevalling. Een zeer rijke olie, jasmijn ruikt zoet en werkt perfect als een middelste of basisnoot. Jasmijn doordrenkt met andere geuren zoals sandelhout, roos en vetiver zal een rijkere geur produceren met florale ondertoon. Deze bloemige geur straalt een licht en flirterig gevoel uit.

Lavendel, rozemarijn, patchoeli en jasmijn zijn slechts enkele van de etherische oliën die gewoonlijk worden doordrenkt met geuren. Deze essentiële oliën werken geweldig op zichzelf, maar wanneer gemengd met andere juiste oliën, kan het elegante geuren produceren die voor verschillende gelegenheden werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De waardering van www.moroccangarden.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 83 reviews.