WAT EEN RIT

Ik heb maar één andere emotionele achtbaan als Shark Tank ervaren. Voordat we daarin ingaan, wil ik eerst zeggen hoe gelukkig ik ben voor de ervaring en de mogelijkheid om het verhaal van Moroccon Garden te delen met een nationaal publiek. Alle mensen waarmee ik op Shark Tank communiceerde zijn top en de beste in de branche.

De haaien zelf zijn erg vrolijke, energieke en gepassioneerde mensen. Voor hen om te investeren in zoveel jonge bedrijven is een geschenk voor de samenleving en ik heb het geluk dat ik een deel van mijn leven heb doorgebracht in interactie met hen. Robert, Lori, Kevin, Daymond en Mark – bedankt!

Ik kan uren praten over wat we doen in Moroccon Garden. We zijn zo gepassioneerd over het bedrijf dat we bouwen, de klanten die we bedienen en de gemeenschap die we verenigen. Vóór de Marokkaanse tuin werden baardmannen typisch gestereotypeerd als houthakkers, fietsers of buitenlanders. Hoewel dit geweldige baardmannen zijn, ben ik de ZZ Top, Duck-dynastie en Grizzly Adams-referenties echt zat geworden. Ik wist dat er jongens waren die een baard droegen, maar niet in die traditionele stereotypen pasten.

In plaats van te wachten tot iemand anders de gemeenschap heeft opgebouwd, zijn wij (mijn medeoprichters en ik) op het bord getrapt. We wilden meer zijn dan een bedrijf dat producten verkoopt, en in plaats daarvan willen we mensen begeleiden om de individuen te worden die ze willen zijn (baard of baardeloos). Voor veel van onze klanten betekent dit dat ze hen de tools moeten geven die ze nodig hebben om hun baarden te laten groeien. Ik heb het over begeleiding bij het omgaan met de groei van baarden, fysiek en psychologisch.

Toen ik als financieel adviseur werkte, voelde ik me alsof ik in een schelp leefde. Zoals de echte ik was weggestopt in een kooi en alleen naar buiten kon komen als ik bij vrienden of familie was. Het is niet zo stressvol als iemand die in de kast zit, maar ik denk dat het een soortgelijk gevoel is. Als financieel adviseur moet je altijd een show geven – je moet op zoek gaan naar een persoon die in staat is om geld te beleggen. Helaas accepteerde de bedrijfsomgeving mij niet als een baardman.

EMOTIONELE ACHTBAAN

Wat mijn carrière uitdagend maakte, was niet alleen de zakelijke sluier die ik moest dragen, maar het feit dat mijn vrouw en ik worstelden met onvruchtbaarheid. Die ervaring was en is de nummer één emotionele achtbaan van mijn leven. Onvruchtbaarheid is een zeer privéaangelegenheid, en ik ben een openbare kerel. Je leest niet vaak over de worstelingen die stelletjes hebben met het bedenken, noch over de tol die het legt op een relatie.

We hebben het 5 jaar geprobeerd en na 3 mislukte IVF-procedures waren we eindelijk in staat de zwangerschap van mijn vrouw te vieren begin 2013 – slechts één maand nadat de Moroccon Garden-winkel was gelanceerd. Dat was een goed jaar voor ons. In deze tijd was ik het meest gedreven om Moroccon Garden te bouwen, zodat ik de ervaring van teruggaan naar de bedrijfswereld kon vermijden.